Közlemények
»

Tisztelt Szülők, Várandós kismamák!

A kialakult helyzetre való tekintettel a következőkről szeretném Önöket tájékoztatni:

Védőnői család látogatások: szünetelnek, kivétel az újszülöttek, szülés előtt álló várandós kismamák / a látogatás előre egyeztetett időpontban, az előírt higiénés szabályok szigorú betartásával történik /

Egészséges csecsemő és kisgyermek tanácsadások: szünetelnek / amennyiben lehetőség van rá, a szülői kérdőíveket online ki lehet tölteni, ha mérleg van otthon, a pici csecsemők súlyát meg lehet mérni/

Iskolai szűrővizsgálatok: szünetelnek

Védőoltások: Dr. Papp Botond Eörs körzetében szünetel, Dr. Kiss Magdolna és Dr. Szekszárdi Margit körzetében időpontot kell kérni, melyet az alábbi telefonszámon lehet: 06 20 478 6020, csak a kötelező védőoltások beadása történik meg, kivéve a 6 éves oltást. A tanácsadóba csak előre megbeszélt időpontban, láztalan, egészséges felnőtt és gyermek tartózkodhat. Akinek van saját maszkja és kézfertőtlenítője mindenképp vigye magával.

Gyermekek esetében is működik az e-recept, ezért szeretném kérni a szülőket, hogy tápszerigényüket időben jelezzék gyermekorvosuk felé. Ugyanez vonatkozik a tartósan beteg vagy állandó gyógyszert szedő gyermekekre is.

Kérem Önöket, ne vigyék a gyerekeket a játszó terekre, játszó házakba, kerüljék a születésnapi rendezvényeket, piciknél a levegőztetést a kertben oldják meg. Kérem a családtagokat, ne látogassák az újszülötteket!

Várandós kismamáknak a kötelező szűrővizsgálatokat el kell végeztetniük, de előtte erről mindig konzultáljanak kezelő orvosukkal. Várandós kismama ne menjen be a háziorvosi rendelőbe táppénzes papírért, receptért, ezen igényét jelezze előre telefonon vagy online háziorvosának. A táppénzes papírt online is be lehet küldeni, elég 4 hetente. Ebben a nehéz helyzetben vigyázzunk gyermekeinkre, családtagjainkra és egymásra! Amíg más utasítást nem kapok, péntekenként elérhető leszek a tanácsadókban. Új várandós kismamáknak kiállítok kiskönyvet, de előtte mindig konzultáljanak velem telefonon.

Makád Község Önkormányzatának Védőnői Szolgálata

Fonyóné Tóth Cecília
Mobil: 06 70 338 0539
E-mail: